De voordelen van gembershots

De winter komt er weer aan…

Je wordt sneller moe, hebt meer behoefte aan zoet eten en zelfs concentreren is een lastige klus voor je. Je merkt dat je jezelf niet meer bent. Ben je in deze koude maanden vaker ziek? Duurt het lang voordat een wond geneest? Heb je veel allergieën of infecties? De kans is groot dat je een slechtwerkend immuunsysteem hebt.

Maar wat doe je eraan? Klinkt voor sommigen misschien gek, maar gember biedt veel gezondheidsvoordelen! Wat zijn deze precies? Lees verder en je komt erachter hoe deze eeuwenoude specerij je kan helpen met het bestrijden van ziektes en het versterken van je immuunsysteem!

Wat is gember en wat kan ik ermee?

Eerst een lesje geschiedenis… Gember is een specerij die afkomstig is van de gemberplant. Sommigen zijn fris en pittig, terwijl later geoogste heter en bitter zijn. De meeste gember is afkomstig uit India. In het oosten is Gember al een lange tijd onwijs populair. Daar wordt het al eeuwenlang gebruikt voor natuurlijk genezen van ziektes en ontstekingen. Ook in het westen wordt gember gebruikt voor het voorkomen van ziektes en ontstekingen. Sinds een paar jaar is gember ook te vinden in een drankje, ookwel een Gembershot genoemd.

Maar wat hebben dergelijke drankjes te bieden?

Gingershots boosten je immuunsysteem

Gembershots bevatten hoge waardes van antioxidanten en vitamine C. Hierdoor geef jij een boost aan jouw immuunsysteem! Vooral bij bestrijding van verkoudheid en de griep is gember een wonder. Gember verlaagt namelijk de koorts en voorkomt het dat je deze ziektes in eerste instantie krijgt! Als je vaak slachtoffer bent van de griep of verkoudheid, is een gembershot een echte aanrader!

Gember helpt tegen menstruatiepijn

De pijnstillende werking van gember was wetenschappelijk al bekend, maar wanneer je last hebt van pijnlijke krampen tijdens je menstruatie, zal gember the way to go zijn! Uit dit onderzoek van Ozgoli, Goli en Moattar werd bewezen dat gember net zo pijnstillend is als ibuprofen bij menstruatiekrampen.

Gember verbetert je spijsvertering

Heb je vaak last van brandend maagzuur? Gember stimuleert de alvleesklier zodat je spijsvertering sneller voedingsstoffen opneemt. Hiernaast verbetert gember ook nog eens de samentrekkingen in je maag en darmen en heb je geen last meer van een opgeblazen gevoel!

Wil je de voordelen voor jezelf ontdekken?Probeer dan onze gingershot!

 

De voordelen van onze gingershots:

Bevordert de werking van de alvleesklier, wat op den duur je spijsvertering stimuleert.
Versterkt bescherming tegen virussen en infecties.
Bomvol vitamine B, magnesium en kalium!
De Etherische oliën in gember zorgen voor de aanmaak van meer witte bloedcellen die infecties bestrijden.


Geef je immuunsysteem een BOOST!

Kies voor onze gingershots en geniet van een najaar vol energie!

 

Terug naar blog